אוסף ביצים, מוזיאון הטבע

במוזיאון לטבע ומרכז המחקר הלאומי ע"ש שטיינהרדט ניתן לראות מוצגים מעולם החי והצומח של האזור במהלך מאה השנים האחרונות, כמו גם ללמוד באופן חוויתי על תופעות ותהליכים אקולוגיים ואבולוציוניים.

הגן למחקר זואולוגי

הגן הזואולוגי באוניברסיטת תל-אביב הוא סביבת למידה חווייתית ועשירה הפותחת חלון להכרת החי של ישראל, לדיון בדרכים לשמירתו וללמידה על תופעות ביולוגיות כלליות, כגון: רבייה, התאמות אורגניזם לבית גידולו, יחסי גומלין, התנהגות בעלי חיים ועוד.

הגן הבוטני

בגן הבוטני אפשר לסייר בבתי גידול שונים של הארץ והעולם – מדבר, חורש ים-תיכוני, יער גשם טרופי, בתי גידול לחים ורבים נוספים. במעבר מבית גידול אחד לשני ניתן לחוש בשינוי תנאי האקלים – מהמדבר החם לחורש הים-תיכוני הקריר וליער הגשם המהביל. בכל בית גידול אפשר לראות עשרות צמחים ותופעות טבע מרהיבות וללמוד על מאפייני הצומח המיוחדים לו.

מעבדות ההוראה

אין צורך לחכות ללימודי הביולוגיה או הרפואה כדי לגעת בגולגולת של זאב, לצפות בטריפה של שושנת ים או להשוות בין שלד שימפנזה לשלד אדם. הפקולטה למדעי החיים פותחת את שעריה לפני התלמידים ושמחה לארחם במעבדות ההוראה של הסטודנטים.