29.04.2015

לאחרונה נשתלו בחלקת צמחי המרפא שני שיחים קטנים של חוחובה סינית (Simmondsia chinensis).

מקורו של צמח זה במדבריות סונורה ומוהבי (דרום מערב ארה"ב וצפון מערב מקסיקו), ולא בסין, על אף שמו. הסיבה לשם היא כנראה טעות בזיהוי מקור הצמח בעת שתואר על ידי מדענים כשהגיע לראשונה לאירופה. מזרעי החוחובה מופקת שעווה נוזלית איכותית המכונה "שמן חוחובה". שעווה זו משמשת לתעשיית הקוסמטיקה, וקרובה בהרכבה לשומן הטבעי של עורנו. ישראל היא מהיצואניות הגדולות בעולם של שמן החוחובה. רוב הזנים המסחריים הגדלים היום בארץ, ואף מיוצאים לעולם, טופחו במטעי קיבוץ חצרים במהלך 30 השנים האחרונות, בעזרת "המכון למחקר שימושי" של אוניברסיטת בן גוריון. את הפרטים שנשתלו אצלנו קיבלנו בתודה ממגדלי החוחובה בקיבוץ חצרים.

תכנים