חפרית מצויה, צילום: עוז ריטנר

לראשונה מזה עשר שנים הטילו החפריות המצויות שלנו ביצים, וחלקן אף הספיקו כבר לבקוע.

זיקית, צילום: רון אלעזרי-וולקני

לפני כשנה, במסגרת מבצע איסוף והצלה מאזור באר מילכה, הגיעה לגן נקבה מהמין זיקית מובהקת. הזיקית, שהיא סוליטרית, התרגלה לכלובה ונראה היה שדבר לא חסר לה.

פיוניות במיקרוסקופ

פיוניות הן פתחים מיוחדים בעלה או בגבעול, שדרכם נעשים חילופי גזים בין הצמח לסביבתו. פתחים אלו מורכבים משני תאים שומרים, הנפתחים ונסגרים חליפות, ולכן דפנותיהם נדרשות להיות הן חזקות והן גמישות מאוד.

שחף לבן-עין, צילום: עוז ריטנר

עקב הצפיפות הגבוהה יחסית בכלובם של השחפים לבני-העין חובר הכלוב עם כלוב הכפנים הסמוך.

שקד ערבי, צילום: טל לבנוני

בחודשים האחרונים הצטרפנו לקבוצה מכובדת של גנים בוטניים ברחבי העולם החווים "ביקורים" של אספנים, ככל הנראה חובבי צמחים נדירים, השמחים להעשיר את האוסף בפריטים נדירים הנגנבים מן הגן.

צניפת אוח, צילום: אור קומאי

טפונומיה היא תחום המדע החוקר את תהליכי ההרס וההשתמרות של שרידי אורגניזמים. הבנת תהליכים אלה חשובה על מנת לזהות את הדרך שבה נוצרים מצבורי מאובנים.

סקר עיתונות שערכה לאחרונה טל לבנוני, אוצרת הגן הבוטני, חושף את התהליך שהוביל, בסופו של דבר, להקמת הגן הבוטני באוניברסיטת תל אביב. קטעי העיתונות הישנים לוקטו בעזרת האתר “עיתונות יהודית היסטורית”, www.jpress.org.il, מייסודן של הספרייה הלאומית ואוניברסיטת תל אביב.

קינון תוכי נזירי, צילום: רון אלעזרי-וולקני

במושבת המחקר של התוכי הנזירי חיים כיום 25 פרטים ובניית הקינים בעיצומה. התוכים קיבלו תיבות קינון גדולות וכן זרדים מתאימים והחלו בעבודה. את הקינים הם בונים חלקית בתוך תאי הקינון וחלקית – מעליהם וביניהם, כפי שאפשר לראות בתמונות.

אליוזום של חבצלת קטנת-פרחים, צילום: רן מנביץ

החבצלת קטנת-הפרחים (Pancratium parviflorum (Vagaria parviflora, היא קרובתה הנחבאת אל הכלים של חבצלת החוף (Pancratium maritimum). קטנה וצנועה יותר, פורחת אף היא בלבן.

חתולי ביצות מגלים עניין בחולצה שרוססה בנפית

במסגרת קידום נושא ההעשרה בגן הזואולוגי, וביוזמתה של אפרין בוינשטיין, מתנדבת שסייעה בנושא העשרה לבעלי החיים בגן, נערכה לעובדי הגן הרצאה בנושא אימון והעשרה.

סמואל מעתיק יסמין שיחני, צילום: טל לבנוני

עם עונת הנדידה, צמחים בודדים בגן הבוטני נאלצו אף הם לנדוד מעט דרומה. בשנה האחרונה עסק צוות הגן הבוטני בגיבוש תכנית לשיקום שבילי הגן. התכנית כוללת הרחבה של שבילים מספר, ביניהם השביל היורד לאורך חלקת צמחי בתת הספר.

שפני סלע בכלוב המחקר, צילום: רון אלעזרי-וולקני

בכלוב המחקר של שפני הסלע, הנמצא בצמוד לדופן הצפונית של כלוב היעלים, חיים כיום שמונה פרטים.

שועלת חולות, צילום: עירית סידיס

שועלת חולות, שנולדה בגן הזואולוגי בשנת 2001, הועברה לתצוגה ונמצאת כעת בכלוב שבין כלוב התנים לכלוב הנמיות. היא סקרנית מאוד ואפשר לראות אותה מבלה חלק ניכר מהיום כשהיא בוחנת את סביבתה החדשה.