בימים אלה החל לפרוח השיח כופר לבן (Lawsonia inermis) בערוגת צמחי הצבע הסמוכה לבניין המשרדים. פריחתו לבנה ופירותיו עגולים וקטנים. צמח זה מוכר יותר בשם "חינה", שכן מעליו המיובשים והטחונים מפיקים חומר צבע המשמש לצביעת השיער והעור הנקרא לאוסון (Lawsone).

חומר זה נקשר לקרטין הנמצא בעור, בשיער ובציפורניים וצובע אותם בגווני חום-אדמדם ועד אדום. החומר משמש לעתים גם לצביעת צמר, משי ועור מעובד. חומר זה נמצא בשימוש מאז ימי מצרים העתיקה, לפני כ-6,000 שנים, ועד ימינו, והוא בעל חשיבות הן בטקסים דתיים וחתונות מסורתיות והן בתעשיית הקוסמטיקה המודרנית. 

גם הצמח סנא מדברי (כסיה מדברית, Senna italica) משמש למטרות דומות. מעליו מפיקים חומר הנקרא "חינה טבעית" או "חינה בלונדינית", המקנה לשיער ברק וצבע צהבהב. הצמח גדל בארץ בנחלים בערבה ובאזור אילת, וניתן לראותו בגן בערוגת צמחי המדבר החם. תפוצתו העולמית משתרעת בצפון-מזרח אפריקה, וישראל היא קצה גבול תפוצתו.

צמח נוסף המשמש למטרות דומות הוא אלקנת הצבעים (Alkanna tinctoria). במקרה זה שם הסוג בלטינית ובעברית מגיע מהערבית, והוא שיבוש של המילה "אל-חינה". לשורשי הצמח גוון אדום, המתמוסס בשמן או בכוהל ושימש בעבר, ובאזורים מסוימים משמש עד ימינו, לייצור מוצרי קוסמטיקה המיועדים לצביעת הפנים והגוף, לצביעת לכה המיועדת למוצרי עץ וכן לצביעת מוצרי מזון כצבע מאכל. הצמח גדל במישור החוף בקרקעות חמרה וחול מיוצב, וניתן לראותו בחלקת הכורכר בגן הבוטני.

תכנים