גוזל הנשר

ב"חדשות הגנים" הקודמות בישרנו על כך שזוג הנשרים הבוגרים שלנו הטיל בסוף פברואר ביצה, שהועברה למרכז ההדגרה הארצי של דורסי ארץ ישראל בגן החיות בירושלים, וביצה נוספת (הטלת מילואים) באמצע מרץ, שגם היא הועברה למרכז ההדגרה. במקום הביצה הפורייה קיבל הזוג ביצת דמה, שעליה דגר.

צילום: גברי שיאון

בתקופה האחרונה מתבצע בגן הבוטני פרויקט של מיפוי מדויק וזיהוי של המינים הקיימים בגן, שרבים מהם נשתלו לפני שנים רבות. במסגרת זו, לא פעם אנו "מגלים מחדש" מינים שלא היינו מודעים לקיומם או חשבנו שמתו עם השנים.

צילום: עוז ריטנר

בתחרות על התואר "הציפור של אילת", שנערכה בחודש יוני במסגרת מיזם של פארק הצפרות של אילת, עיריית אילת והיחידה האזורית לאיכות הסביבה בעיר, זכה בתואר הנכסף שחף לבן-עין (Larus leucophthalmus). שחף זה דוגר בים סוף ובמפרץ עדן בלבד, ומדי שנה מגיעים פרטים לאילת, המקום היחיד בארץ שבו אפשר לצפות בו בטבע.

צילום: יובל ספיר

חלקת צמחי המים באוסף צמחיית ארץ ישראל פורחת ומשגשגת!

צילום: אמיר בן דב

שחף צהוב-רגל (Larus michahellis) מקנן לאורך חופי ישראל, כאשר המושבות הגדולות בארץ של מין זה הן על האי נחליאלי שבראש הנקרה, על אי היונים שבמעגן מיכאל ובגן הזואולוגי שבאוניברסיטת תל אביב.

צילום: יובל ספיר

במסגרת המחקרים הנערכים בגן הבוטני נחקר הקשר בין התפוצה המרחבית, התנאים האקולוגיים והאבולוציה של אירוס הארגמן. המחקר, שנערך על ידי גיל ירדני, תלמידת מוסמך, בהנחיית ד"ר יובל ספיר מנהל הגן, התפרסם החודש בעיתון Annals of Botany.

צילום: חגית טלמור

בתאריך 6.6.16, נערך בגן הזואולוגי מבצע של המחלקה לזואולוגיה לשיפור רווחתם של בעלי החיים ולשיפור חוויית המבקרים בגן. חברי המחלקה התגייסו לעניין ומעבדות שונות לקחו תחת חסותן כלוב או אזור של הגן.

צילום: ולה אפשטיין

בסוף חודש מאי 2016 נסגרה המעבדה לניטור אלרגניים באוויר, ע"ש תד אריסון, שפעלה בגן הבוטני של אוניברסיטת תל אביב.

צילום: גברי שיאון

עבודות חפירה בכניסה לגן
בחופשת פסח החלו להתבצע עבודות חפירה בכניסה ולאורך הכביש ההיקפי של הגן. עבודות אלה צפויות להסתיים עד סוף חודש יוני. העבודות מתבצעות כחלק מהקמת מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, המרכז הלאומי לחקר המגוון הביולוגי, מערבית לגן הבוטני.